Necessites ajuda?
Contacta’ns!

Seu Electrònica
El Prat de Llobregat

Has de fer tràmits amb l’Ajuntament?

T’ajudem a fer-ho de forma fàcil i sense perdre temps.

Comunicació canvi de domicili a la Prefectura de Trànsit als efectes del permís de circulació i/o conducció

FORA DE TERMINI

Període de presentació:

Tot l'any.


Objecte:

Tramitació d'actualització de l'adreça en el permís de circulació i/o conducció motivat per l'alta o canvi de domicili en el Padró Municipal d'Habitants del Prat de Llobregat.

Descripció del procediment de tramitació:

Canvi permis de Circulació
L'Impost de Circulació - IVTM Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica - d'un vehicle es paga al municipi on el vehicle tingui la seva adreça fiscal.
Ha de coincidir amb el municipi on el titular estigui empadronat. Per això, si t'has mudat de municipi, és important que sol·licitis el canvi de domicili fiscal dels teus vehicles en el termini de 15 dies perquè quedin registrats al teu nou municipi.
El canvi de domicili d'un vehicle pot comportar l'expedició, de manera gratuïta, d'un nou permís de circulació si el permís del vehicle fos de format antic i hi consti el domicili fiscal.
Tingues en compte:
         - Si heu canviat de domicili, a més del domicili fiscal dels vostres vehicles, heu de realitzar el canvi de la vostra adreça de notificació per poder ser localitzat en cas d'enviament d'una notificació o comunicació.
         - Si el que ha canviat són altres dades del teu vehicle, com el canvi a les característiques del vehicle o del seu titular, el que necessites és obtenir un nou permís de circulació per al vehicle.

Canvi permis de Conducció
Si has canviat de domicili has de comunicar a trànsit la teva nova adreça postal en un termini de 15 dies perquè puguin arribar-te enviaments de notificacions i comunicacions, evitant per exemple així, que no t'assabentis de la notificació d'una multa i se't passi el termini per pagar-la o que no t'arribi un avís de trucada a revisió per part del fabricant del teu vehicle.
També pots sol·licitar que et sigui enviada electrònicament qualsevol notificació de la DGT a través de la Direcció Electrònica Vial, assegurant-te que t'arriba siguis on siguis en aquell moment.
No oblidis que si canvies de domicili, a més de canviar la teva adreça de notificació, també has de fer el canvi de domicili dels teus vehicles.

Forma d'inici:

A petició de la persona interessada.

Qui ho pot sol·licitar:

La persona titular del permís de circulació i/o conducció que estigui empadronada en el Padró Municipal d'Habitants del Prat de Llobregat i que hagi canviat de domicili.

Període de presentació:

Tot l'any.

Canal de tramitació:

Telemàticament:
        Canvi permis de Circulació. Clicant AQUÍ (accés a la pàgina web de la DGT).
        Canvi permis de Conducció. Clicant AQUÍ (accés a la pàgina web de la DGT).

Presencialment:
A l'Oficina d'Informació i Atenció ciutadana (OIAC). (Degut a la complexitat de la tramitació, es recomana sol·licitar cita prèvia on line i aportar el document de sol·licitud degudament emplenat).
    Pl. de la Vila, 1
    Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h
    De dilluns a dijous de 16.30h a 19 h
    Des de l'1 de juliol al 31 d'agost: de dilluns a divendres de 9 a 14h
    Tancat les tardes de Dijous Sant i els dies 24 i 31 de desembre
    Tel. 933 790 050

Lliurant tota la documentació a qualsevol Prefectura o Oficina de Trànsit. En aquest cas, es recomana sol·licitar cita prèvia per internet o trucant al 060.

Per telèfon: A través del telèfon 060 pots canviar el domicili del teu vehicle. Després de verificar les teves dades, es verificarà que el nou domicili coincideix amb l'existent al padró de l'INE. En aquest cas es procedeix amb el canvi sol·licitat.

Des de l'app miDGT: Aplicació per a mòbils i tauletes de la DGT. Descarregant-te l'aplicació mòbil miDGT, podràs consultar i modificar l'adreça de les notificacions de trànsit de manera gratuïta tant per Android com iOS.

Taxes i impostos associats (pagament):

Servei gratuït.

Unitat responsable de la tramitació:

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC).

Termini màxim de resolució i notificació:

60 dies, com a màxim.

Observacions:

La sol·licitud, acompanyada d'una fotocòpia segellada del permís i/o llicència de circulació, habilita per circular pel territori nacional durant el termini de 60 dies, des de la data de la seva presentació al Registre de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

Tràmits destacats